fredag den 21. januar 2011

Bankpakken udløb - og hvad så!

Diamanten

Finanstilsynet har samtidig lanceret en tilsynsdiamant, der skal guide branchen til, hvad der er solid bankdrift, og samtidig indikere et pengeinstituts risikoeksponering. Indlånsmassen og sammensætningen af udlånsporteføljen er nogle af elementerne heri, og i alt er der fem pejlepunkter i tilsynsdiamanten, der skal være i orden ultimo 2012.”

Disse forhold har følgende betydning for pengeinstitutterne i de næste 12-18 måneder ifølge Mybanker:
  • Rentabilitet: Pengeinstitutterne skal med baggrund i de øgede udgifter til solvens og funding skabe yderligere indtægter alternativt spare på omkostningerne i fremtiden.
  • Da pengeinstitutterne samtidig skal være opmærksomme på udlånene og i nogle tilfælde nedsætte eksponeringen overfor f.eks. ejendomsmarkedet, betyder det, at vi kan komme til at se nogle pengeinstitutter, som må sætte priserne op overfor kunderne.
  • På indlånssiden vil der stadig være fokus på højrentekonti med binding i 1-3 år, da dette sikrer en mere stabil funding for pengeinstitutterne og samtidig frigører pengeinstituttet for afhængigheden af de statsgaranterede obligationslån, som løber indtil 30. juni 2013. Vi vil ifølge Mybanker formentlig fortsat stadig se relativt høje renter på indlån, der bliver bundet i en periode, mens almindelige lønkonti for privatkunder og transaktionskonti for erhvervslivet ikke vil give nogen rente overhovedet. Se mere på

Ingen kommentarer:

Send en kommentar